top of page
Search

Дитячий басейн з піною, дзеркальний мотоцикл та нічний Київ: гурт SESTRA знову ламає стереотипи.

Гурт SESTRA продовжує підкорювати серця слухачів своєю творчістю та випустив новий відеокліп на пісню «Ляльки». Відео вже привернуло увагу своєю яскравістю, сміливістю та потужним соціальним посилом, викриваючи гендерні стереотипи та очікування, що накладаються на жінок.

У кліпі дівчата з'являються у рожевих костюмах, насміхаючись над образом "ляльок", якими їх часто сприймає суспільство.

«Ми часто стикаємось з такими коментарями в нашу сторону у соцмережах. Ми дві красиві дівчини, які будуть карʼєру, і більшість чомусь думають, що за нашими досягненнями стоїть якийсь «дядько». Ніхто і на секунду не подумає, що все, що в нас є зараз – лише завдяки нашій довгій і наполегливій праці. А коли я кажу, що у гурту SESTRA немає продюсера, у людей це викликає неабиякий шок.», – коментує Інесса, вокалістка гурту.

«Ми хотіли показати, що кожна жінка має право бути більше, ніж просто гарною обгорткою. Рожевий костюм у кліпі – це іронія, спосіб зруйнувати ці стереотипи і заявити про нашу справжню силу», – додає саксофоністка гурту Аліна.

Далі Інесса занурюється у надувний басейн, наповнений піною. Басейн, як замкнутий простір, нагадує про соціальні рамки, в які дівчат намагаються вписати.

«Сцена з басейном для мене символізує пастку, в якій можуть опинитися жінки, коли намагаються відповідати чужим очікуванням. Проте ми хотіли показати, що з цієї пастки можна вирватися, якщо вірити в себе», – ділиться своїми думками Інесса.

Окрім цього, Інессі вперше довелось кермувати мотоцикл.

«Це однозначно був виклик! Навчитись їздити за 5 днів до зйомки було дійсно екстримом, проте це дуже класний досвід. Тепер міркую над покупкою власного мотоциклу.», – коментує Інесса.

Проїжджаючи нічними вулицями Києва, дівчата демонструють силу і свободу вибору сучасної жінки. Дзеркальний мотоцикл, на якому дівчата їздять по місту у кліпі, як символ швидкості, свободи та бунту підкреслює бажання дівчат вирватися з обмежень і стереотипів. У цьому контексті мотоцикл стає інструментом самовираження і незалежності, демонструючи, що справжня сила жінки полягає у її здатності бути собою, незважаючи на зовнішній тиск та очікування.

«Ми хочемо, щоб наша музика надихала людей на зміни і боротьбу за власні права й кордони. Пісня «Ляльки» – це заклик до дівчат не погоджуватися на роль іграшок у чиїхось руках, а бути самими собою, дослухатись до того, що саме ти хочеш.», – гурт SESTRA.


6 views0 comments

コメント


bottom of page